Пирог «Солнечный день»

Пирог «Солнечный день»
Ингредиенты
Тесто:
1 стакан
125 г.
2 шт.
0,5 стакана
0,5 ч.ложки
Начинка:
1 шт.
300 г.
3 ст.ложки
200 г.
1 шт.
1 шт.
Тесто:
борошно
1 стакан
масло вершкове
125 г.
яйця курячі
2 шт.
цукор
0,5 стакана
сахар ванильный
розпушувач тіста
0,5 ч.ложки
Начинка:
пудинг
1 шт.
молоко
300 г.
цукор
3 ст.ложки
сметана
200 г.
жовтки яєчні
1 шт.
желе фруктовое
1 шт.
абрикосы

Пирог «Солнечный день»

Приготовление

Пакетик желе развести в 250гр горячей воды, остудить.

Стакан молока закипятить с сахаром, в остальном молоке развести пудинг, вылить в кипящее молоко, варить до загустения, затем остудить.

Муку смешать с ванильным сахаром, разрыхлителем. Яйца взбить с сахаром до побеления и увеличения в объеме, добавить размягченное сливочное масло, затем понемногу муку.

Дно и бока формы (22х22см) смазать растительным маслом, выложить бумагой для выпечки. Вылить полученное тесто и выпекать при температуре 200 градусов 15-20мин. Корж не вынимая из формы охладить.

Добавить в охлажденный пудинг сметану, желток, хорошо взбить, выложить на остывший корж. Сверху уложить половинки абрикос. Выпекать 15мин при температуре 200 градусов. Охладить.

Сверху залить остывшим желе и поставить в холодильник для застывания на 2 часа.
Пирог «Солнечный день»

Вернуться к началу рецепта "Пирог «Солнечный день»"

Комментарии (11)
RSS свернуть / развернуть
 
 
+
0
Дуже смачний і цікавий тортик.
avatar

Masha

+
0
Дякую! Смак у нього получається ніжній,
avatar

Mila

+
0
Ніжно і красиво!
avatar

Medunya

+
0
Дякую, Леся!
avatar

Mila

+
0
Два рази пік і невдало. Перший раз напартачив з пудингом. Другий раз знову щось не те з пудингом. Використовував не той що в рецепті, а інший, теж польський. Таке враження що сметана була явно зайвою. Тобто сама маса була рідкувата і желе «повтікало» вниз. От не знаю який же ж має бути той пудинг?((((((((((((((((.
avatar

ihor57

+
0
Я очень огорчена, что у Вас не получилось.В пудинг надо добавлять молока меньше, чем указано в инструкции к нему ( чуть больше чем на 1/2), тогда он будет погуще. У меня в инструкции к пудингу было указано 0.5л молока, я взяла 0.3л,. И желе надо заливать, когда оно уже начинает желироваться в два приема: сначала немного, что бы покрыло чуть-чуть пудинг и в морозилку на пару минут, затем остальное. Удачи!
avatar

Mila

+
0
Дякую за підказку, Mila! Сьогодні вирішив зробити «репетицію», але в останній момент додав до вистиглого пудингу (готував згідно інструкції на 0,5 молока) 300г. творогу і 2 жовтки. Думав буде творожна маса типу сирника. Яке було здивування коли після запікання (15хв.) пілотної порцушки маса ще більше зрідла. Не робив би проблеми, але абрикоси вже перейшла і хотілось би ще цього сезону спекти по цьому рецепту. Буду зараз робити по Вашій підказці. Маю надію що вдасться. З желе теж минулий раз мав неприємність, бо «повтікало» і через пудинг, і через шпарки.
avatar

ihor57

+
+1
Третій дубль знову не дуже вдався. Правда замість абрикосів пішли нектарини. Знов рідкуватий пудинг. Може без сметани спробувати?
avatar

ihor57

+
+1
Вже не знаю, що порадити. Спробуйте без сметани. Доречі, я брала густу домашню сметану і пудинг у мене теж був ніжний. не зовсім твердий.
avatar

Mila

+
+1
Я би вже і ночував на кухні, лиш би дочекатися свого шматочка
avatar

Kagor

+
0
Мабудь смачний пиріг, і такі страсті-мордасті навколо , бачу чоловіків так до нього і тягне
avatar

Dama