Йоркширские пудинги

Йоркширские пудинги

Йоркширские пудинги
Это вероятно самое смешное кушанье из всех, что я готовила. Я первые 15 минут не могла отползти от плиты, все смотрела, как эти пудинги растут.

Приготовление:
Вечером делаем тесто, как здесь. Чем дольше это тесто будет стоять, тем лучше подойдут пудинги, потому ночь ему постоять — именно то, а на завтрак у вас будет забава.
Разогреваем печь до 220 градусов. В формы кладем по маленькому кусочку масла и ставим на 5 минут в накаленную печь, чтобы масло растаяло и прокалилось.

Достаем форму из печи и быстренько поварской кистью сильно смазываем формы растопленным маслом. Вообще, я так не буду делать — я буду топить масло в отдельной емкости и потом смазывать формы, потому что при такой температуре в печи проворонила когда масло перекалилось и почернело местами.
Наливаем тесто в формы на 1/3 или 1/2. Дальше можно выпекать так (пустыми, а потом их чем-то начинить), а можно и сразу начинку положить. Мы делали с колбасками и сыром, с бананом и ананасом, с вишнями. Главное — делать все быстро, пока масло на формах не охладело и не стекло все вниз. Кстати, я не представляла, что пудинги поднимутся так высоко, потому в следующий раз можно будет класть не кольца колбасок, а ставить туда пол-колбаски, пудинги догонят ее по высоте.

Оставляем поп-оверы в печи на полчаса. Говорят, что отворять дверцы нельзя, потому что пудинги опадут, но мне пришлось повернуть противень, потому что круг дальней стенки печи шкварит сильнее, и пока передние поп-оверы испеклись, задние бы сгорели, потому могу сказать, что они у меня не опали, все в порядке. Но лишний раз выстуживать их не надо.
Однако как они подходят — это магия какая-то, тааааак интересно растут! Готовить их можно лишь ради того, чтобы на это смотреть. За полчаса они выйдут из печи вот такими. Чтобы представить размер, скажу, что диаметр формочок по верхнему краю — 5 см.

Вот такие они, с колбасками и сыром.

А такие — со сладкой начинкой (надо будет в следующий раз прибавить сахар в тесто, или какао).
Йоркширские пудинги
Если сладкие еще полить топленым шоколадом, вообще выходит фантастический утренний десерт к чаю.

Вернуться к началу рецепта "Йоркширские пудинги"

Комментарии (20)
RSS свернуть / развернуть
 
 
+
0
Це щосьтаке незвичайне...І в кожному отака дирочка виходить? Ніколи ще такого не готувала! А це для мене виклик. Записую рецепт і поставлю на ніч в холодильник, а зранку спечу.
avatar

Medunya

+
0
Так, вони всередині порожні. За рахунок того, що висока температура і змащені гарячим (це основне) маслом боки форми, тісто наче «повзе» по краям, а всередині йому нецікаво ))
Я от хочу ще яблука так зготувати, має бути цікаво, але їх можна начиняти і потім, скажімо, сирним кремом з рибою, куркою, тощо
avatar

Lana

+
0
Такі цікаві і кумедні. Покищо це найцікавіший рецептик цього місяця для мене
avatar

mikroba

+
0
Ну, місяць вважай лише почавсяАле вони такііііі класні — це гіпноз якийсь, як вони ростуть, наче пришвидшена зйомка )
avatar

Lana

+
0
Бачила поповери в інтернеті, але там спочатку пекли, а потім розрізали і начиняли, як заварні.
Так мене зацікавив сам процес приготування, так гарно його описали
avatar

Masha

+
0
Поставила у пічку -печуться. Чекаю результату…
avatar

Medunya

+
0
То ж бігом на них дивитися )))) Таке шоу!
avatar

Lana

+
0
Шкода, що не можна у коментарі вставляти фотки(чи можна, а я не знаю як?). Відчитуюся на словах: тісто приготувала звечора, а випікала з самого ранку. Тісто мені здавалось рідкуватим, я усе поривалась додати трошки муки, але мужньо стрималась( національний рецепт все ж, вивірений роками). Таких рівних формочок у мене нема, а випекти заморське чудо дуже хочеться… Тож добре розігріла духовку, а олію добре розігріла в пательні(масла не було). Нагріла 7 хвилин формочки від кексів. Налила в кожну розкалену олію і добре змастила. Швиденько налила в формочки тісто( тут добре наливати з ковшика чи просто горнятка -підглянула у інтернеті) і поставила у духовку. Формочки були двоякі: в одних дно було майже рівне, а в других — горбиком вгору. Розписую так сильно, бо це дуже вплинуло на результат.Заглядала-заглядала — кексики ростуть, а дирочки всередині не з«являються. Самі собі печуться, наче пончики в олії… Хе-хе. Витягнула моїх страждальців — пахнуть смачно! Уже добре. Почала витягати з формочок — проблема. Вилазити не хочуть. Почала допомагати ножичком -вискакуютьті, де було рівне дно у формочках без проблем. Розрізала один- цікаво подивитися, чи дирочка всередині не сховалася. Ні, нема, хоча тісто дуже рихле і смачне. Малий відразу з»їв 3 штучки, перед школою. Ті, у яких дно було горбиком, відчіплялися дуже важко. Але коли відчепилися, всередині було справжне диво — красива рівненька пустота( не пустота всередині пончика, а пустота без дна) Тобто, достатньо просто перевернути поп-овер догори і красива рівненька корзинка готова( краї рівнюсінькі, а справжній поп-овер чомусь завжди завалюється набік) Начинила сирним кремом, поставила зверху ягідку — смакота! Висновок: Буду пекти, використовуючи як корзинки. Може, комусь мої кулінарні пригоди стануть в нагоді… Хе-хе… А я задоволена.
avatar

Medunya

+
+1
Фото можна вставляти у коментарі. Найлегший спосіб — зайти на radikal.ru, завантажити фото, знявши галочку з «Уменьшить до». А тоді скопіювати в коментар 7 варіант, тобто «HTML: превью — увеличение по клику ». Буду чекати фото
avatar

mikroba

+
0
Вставляю фото — 1 що вийшло у формочках із пласким дном:

2- те, що вийшло у формочках із випуклим дном:

І кінцевий результат:
avatar

Medunya

+
0
Хм, а чого ж не підійшли, цікаво… у мене виймалися з форм без проблем взагалі і виросли ого-го. Може, температури не вистачило? весь час на 220?
Але добре, що другі хоча б підійшли
avatar

Lana

+
0
Читала в інтернеті, що в одних вони підростають, а в інших ні. Знаючи свою духовку, не наважилась спробувати. Може вони тільки в електричній духовці виходять, вони ж краще печуть і тримають температуру?
avatar

Masha

+
0
Не знаю
avatar

Lana

+
0
У мене і перші, і другі випікалися одночасно. Але завдяки тому, що дно було різне, вийшов різний результат. Може справа у цьому.
avatar

Medunya

+
0
Духовку не відкривала, температуру поставила на максимум — у мене нема вмонтованого термометра. Може дійсно температури не вистачило.
avatar

Medunya

+
0
вже самому цікаво подивитись як же вони там ростуть
avatar

stfalcon

+
0
Бачу Ваші поп-овери трохи впали. У мене також. Вередливі вони, але смачненькі.
avatar

Alter_Ego

+
0
Відкривали духовку? Чи просто у температурі не впевнені?
avatar

Lana

+
0
в мене наросли як еклери, всередині пустота, а знизу невеличка дірочка. Чому так?
avatar

guest

+
0
Ну, власне, такі вони і є, тісто так підходить за рахунок гарячого масла на стінках і високої температури, тісто наче розбігається до стінок і повзе по ним, тому всередині пустота. Дірочка на дні може бути, а може і ні, не знаю, від чого воно залежить
avatar

Lana