Про Кукораму, конкурси і культуру спілкування

  • Скорость приготовления: не указано
  • Сложность приготовления: не указано
  • Способ приготовления: не указано

Я пам’ятаю як ми з дружиною опублікували найперший авторський рецепт на Кукорамі "Кавовий десерт з ананасом". Це було цікаво і кльово .

З того часу пройшло чотири роки і постійно на Кукораму приходили нові користувачі, які ділились своїми рецептами і обговорювали інші. Сайт ріс разом з користувачами, а користувачі росли разом з сайтом. Багато хто досяг значних здобутків і напрацював серйозний «кулінарний» авторитет. Наприклад, Леся почала викладати рецепти саме на Кукорамі, а зараз в неї є свій особистий фан-клуб і люди реєструються на сайті тільки тому, що тут є Медуня . Я вважаю, що це нереально круто !

Але прочитавши сьогодні коментарі до теми "Поздравляем победителей конкурса на лучший рецепт польской кухни!" я був неприємно вражений тією атмосферою ворожості, що там панувала. Мені прикро, що одного з переможців почали цькувати за те, що він переміг і його рецепт здався декому «не достойним». Мені прикро, що Кукорамівці так сконцентрувалися на обговоренні алгоритму підрахунку, що навіть не звернули на це увагу. Чи я щось пропустив і в нас подібне спілкування тепер вважається нормальним і прийнятним?

Ми робили цей сайт не заради конкурсів. Цей сайт для авторів і для людей, яких цікавлять їх рецепти. Автори повинні отримувати позитив і задоволення від публікації, а люди — смачні рецепти від авторів.

Тому якщо спільнота втрачає голову від конкурсів, то ми радше відмовимось від конкурсів ніж будемо підтримувати атмосферу негативу і неповаги.

Це наша офіційна позиція.

Вернуться к началу рецепта "Про Кукораму, конкурси і культуру спілкування"

Комментарии (50)
RSS свернуть / развернуть
 
 
+
+1
«Кавовий десерт з ананасом» — а я тоже помню этот рецепт
А еще помню, как все просто так публиковали рецепты, обсуждали их и делились эмоциями и позитивом… Кстати критика тоже присутствовала, но разумная и не обидная… Хотя не было ни конкурсов, ни всего того, что есть сейчас.
Теперь же, сложилась абсолютная прозрачная тенденция: есть конкурс — рецепты публикуются, нет конкурса — не публикуются
avatar

Scratch

+
0
Вот-вот о чём я и говорила
Теперь же, сложилась абсолютная прозрачная тенденция: есть конкурс — рецепты публикуются, нет конкурса — не публикуются
Теперь посмотрим «ху из ху»
avatar

Candy

+
0
Алиана, хочу тебя предупредить лично, чтобы не сложилось обо мне мнение «ху из ху», что я больше не выставляю на Кукораме рецепты.
avatar

natapit

+
0
До конца месяца на все вопросы по рецептам отвечу на сайте, а с декабря по адресу nataliaviktoria@mail.ru
avatar

natapit

+
0
natapit, не варто. ви ж в трійці лідерів сайту. ви один з китів на яких він тримається і ваші рецепти обєктивно круті! особисто я тут реєструвалась бо бачила прекрасні рецепти і хотіла до них тягтись. Ви були одним із зразків
avatar

Dzyga

+
0
Поддерживаю!!! Понимаю, что обидно, но может не стоит рубить с плеча...
avatar

Candy

+
0
Natapit, Наталя, не іди, будь ласка.Ти — величезне джерело справді оригінальних і незаїжджених ідей і втілювач неймовірних рецептів, організатор і активний учасник флешмобів, давній і перевірений на надійність Кукорамівець.
Життя на Кукорамі без твоїх кулінарних шедеврів стане сірішим і тьмянішим.
Будь ласка, тільки не це!
avatar

Medunya

+
0
и я присоединяюсь!
avatar

Tetianka

+
0
рубить с горяча не стоит у Вас Natapit, действительно очень классные рецепты!
avatar

julinka05

+
0
и не только рецепты… жаль, когда хороший человечек и опытный кулинар, у которого многим учиться и учиться, хочет покинуть сайт (((
avatar

Tetianka

+
0
Присоединяюсь… не стоит идти на поводу у эмоций..((( Оно того не стоит.
avatar

MariaS

+
0
спасибо, девочки!
avatar

natapit

+
0
Да, Наташа, все проходит; действительно нельзя оставлять тех, кого приручили: люди любят ваши рецепты…
avatar

Lyuba

+
0
Шановнв пані Наталя, я б тпкож не хотіла щоб ви покидали сайт.
Я вже приносила вам свої вибачення, в особисттому листі, ви ніяк не відреагували., тому я хочу ще раз перепросити вас, я зовсім не мала на меті вас образити.
avatar

tori

+
0
Наташа, не нужно уходить! Нельзя вот так рубить с плеча! Согласна что и обидно, но у тебя такие рецепты! Одни торты чего стоят!
avatar

lakshmi

+
0
Я уже видела, что вы удалили, вчера свои данные. Но вы наверно, обо мне плохого мнения, если вы решили, что о вас, я так могу подумать… Неприятно…
avatar

Candy

+
0
Наташа, пожалуйста! будь ласка! паракалО (παρακαλώ)! please! s'il vous plaît! , не уходите из сайта !!!
avatar

tatka

+
0
Та завжди така тенденція була. Після того як ми почали організовувати конкурси, тоді в нас почали реєструватись професійні конкурсанти.

Навіть фішку з стрічками придумали, щоб автори викладали щось нове, а не вже опубліковані на інших сайтах рецепти.
avatar

stfalcon

+
0
Трохи більше року тому в нас вже була перерва на кілька місяців з конкурсами. Куди в той момент зникли «постійні» автори, які публікували рецепти до цієї перерви? Зараз вони розмірковують про активну участь в житті Кукорами і її вплив на результати, а тоді просто зникли з цього життя і повернулись тільки з новими конкурсами.
avatar

stfalcon

+
0
Да, неприятно… такая алчность...
avatar

Candy

+
+1
ну не у всех алчность… я не знаю как здесь было раньше, но я зарегистрировалась на сайте в августе. Мне понравилась позитивная атмосфера, оригинальные рецепты и какой-то общий дух… и то что здесь все очень удобно настроено для пользователя. И великолепные кулинары. Конкурсы не так уж плохо, когда они помогают включить творческое мышление, и придумать что-то новое и интересное… но ругаться из-за призов или из-за того что кто-то не умеет себя вести… как-то разочаровывает… мне даже не хотелось ни в чем участвовать в последнее время… Но я надеюсь что все еще образуется… очень надеюсь…
avatar

Tetianka

+
0
одного разу мандруючи просторами нету я надибала цей сайт і він мені сподобався гарними рецептами, дуже зручною організацією і звичайно ж приємним людьми. Саме завдяки цьому сайту я зацікавилась кулінарією. До цього я. м яко кажучи, не любила готувати.
Для мене виклад рецепту — це можливість поділитись своїми емоціями та переживаннями пов язаними з цими стравами. І я не лише рецептами ділюсь, а й приємними моментами життя. як то участь в конкурсі, чи день народження Полюсі
avatar

tori

+
0
А чому зникли коментарі natapit? хотілось їй сказати, що не варто кидати проект… їй точно не варто
avatar

Dzyga

+
0
де зникли? з топіку про перможців я видалив тільки образливі на мій погляд коментарі і похідні від них
avatar

stfalcon

+
0
Да, у меня тоже был случай, когда мои коментарии к выложенному рецепту ( и по-моему это был рецепт natapit) были удалены админами, как оскорбительные… Так что такое бывает,,,
avatar

Lyuba

+
0
Мамо, там було за що
avatar

stfalcon

+
0
Ну за «мамо» можна пробачити…
avatar

Lyuba

+
0
avatar

stfalcon

+
0
вибачте) то я наплутала. видно то було на російській версії, або в бого бравзера забиті кеші глючать. зараз усе я то помітила, але не знайшла як видалити свій к
омент
avatar

Dzyga

+
0
Та це щось функціонал злиття коментів лагає. Ми зробили, щоб коментарі до оригіналу і перекладів показувалися разом, але щось мої коменти теж то там, то там показуються
avatar

stfalcon

+
0
А я, чесно кажучи, не переймалася конкурсами на Кукорамі. Але дізнавшись про переможців останнього конкурсу, вважаю перемогу учасника, що на другому місці, незаслуженою. По-перше, рецепт не вражає, по-друге, ворожість до інших учасників сайту. А найбільше не сподобалося те, що учасник долучає проблеми особистого життя. Вибачте, але мене абсолютно не цікавить, піднялася у вас температура чи ні, у якому стані ви готували… А якщо у вас дитина захворіла, то навіщо сповіщати усіх учасників сайту, у якому стані ви публікували рецепт! І критику потрібно сприймати спокійно: якщо її багато, то варто задуматися — можливо, проблема у вас.
Чесно кажучи, раніше не цікавися коментарями, однак прочитавши коментарі інших учасників, звернула увагу на коментарі учасника, що зайняла друге місце у конкурсі рецептів польської кухні, і не стрималася: абсолютна неповага до інших учасників сайту!
avatar

Innusik

+
+1
Доброго времени суток всем! Я на Кукораме давненько (3,5 года), хоть и не являюсь активным участником, но читаю вас регулярно. Кукорама растет на глазах, совершенствуется и балует своих «жителей». Очень балует! Конкурсами и ценными призами. Помню сколько радости вызывала победа в конкурсе, где призом была… чашка! Да-да, чашка с логотипом сайта!… А теперь кухонные комбайны, мультиварки… Азарт выше, эмоций больше — эдакая ежемесячная гонка (вот и без «столкновений» не обошлось). Это просто мой взгляд со стороны.
Хочу обратиться к авторам рецептов. Спасибо за то, что делитесь самым вкусным! И не как-нибудь там, а самым красивым кусочком на тарелочке с голубой каемочкой Я ваш читатель и почитатель.
И, надеюсь, что любимые кулинары не покинут Кукораму, а наши мудрые админы как обычно найдут верное решение
avatar

deJulie

+
+2
У вас тоже очень хорошие рецепты! Может стоит организоваться и начать добавлять снова свои рецепты! Будем очень рады!
avatar

lakshmi

+
+1
А я пам’ятаю ваш торт «Графські руїни»

Помню сколько радости вызывала победа в конкурсе, где призом была… чашка! Да-да, чашка с логотипом сайта!… А теперь кухонные комбайны, мультиварки…
Дійсно кльово було. Щотижня по три чашки здається. Ось такі емоції і мають бути від призів і конкурсів. Менше зусиль — більше щастя і фану!

PS. Доречі @Scratch здається так і не віддав мені чашку
avatar

stfalcon

+
+2
Напередодні своїх пологів я потрапила на відкриття нової кав»ярні у нашому місті. Замовила я там пляцок з чистої цікавості, бо до цього не знала що це таке. Він був настільки смачним, що мені захотілось його спекти. «Вооружившись» інтернетом я почала пошук і він мені видав пляцки Лесі (Medunyа) звичайно серед них не було того який я їла у кав»ярні, але ж були набагато кращі й цікавіші, перший який я з них спекла був «Ранкова роса» мій брат був так здивований, що коли його побачив сказав, що я певне в магазині його придбала. А далі я ризикнула й почала викладати свої рецепти й використовувати рецепти інших блогерів. Відмічу, що мене теж заворожила атмосфера доброзичливості. Тому я теж за тайм-аут можливо це поверне ту атмосферу яка була колись.
avatar

Laran

+
+1
Мені теж імпонує цей сайт, заходжу сюди майже щодня, наче до добрих знайомих, почерпнула ТАААК багато корисного для себе! Безумовно, сайт має своє неповторне обличчя і це мені подобається. Хочеться й надалі отримувати такий же позитив від вас, любі кукорамівці…
avatar

wetlyanka

+
0
avatar

Tetianka

+
0
Я на сайте зарегистрирована давно, сначала просто сидела смотела рецепты, потом начала комментировать. Чтоб выложить что-то свое не доходят руки. Но тоже хочу высказаться. На счет культуры общения. Я все понимаю, что плохие комментарии удаляют. Но к сожалению, многие напишут хороший комментарий под блюдом больше из-за отношения к автору рецепта. Например, на днях выложен рецепт одного блюда, как по мне то оформление рецепта ужасное, очень не эстетичная подача. Мне б такое стыдно было выкладывать… а комментарии залюбуешься. Вот и думаешь, наверное, у тебя завышенные требования к рецепту, раз остальным нравится ЭТО. Может рецепт и неплохой, но то как сфоткан результат(((( Получается, что если ты в хороших отношениях с многими участниками твой рецепт в дамках? Некоторые не сильно общаются на сайте, но выкладывают свои фантастические рецепты, например, Инна кулинар или Александр, а комментариев у них раз, два и обчелся. Может если и проводить конкурсы, то путь выбирает жюри по определенным критериям, не привликая пользователей сайта. Например, сложность блюда, красота фото, доступность продуктов, подробное объянение. Может история блюда. В любом случае сайт Кукорама интересный и познавательный. Эта ситуация с конкурсами отсеет «ненужных» людей.
avatar

Intriga

+
0
. Например, на днях выложен рецепт одного блюда, как по мне то оформление рецепта ужасное, очень не эстетичная подача. Мне б такое стыдно было выкладывать… а комментарии залюбуешься.
Я щойно спеціально пройшлася по усім рецептам за два останні тиждні. Що це за рецепт такий? Я в розгубленості — ніяк не можу здогадатись про який рецепт іде мова…
avatar

Medunya

+
0
Некоторые не сильно общаются на сайте, но выкладывают свои фантастические рецепты, например, Инна кулинар или Александр, а комментариев у них раз, два и обчелся
Розмова між людьми передбачає, що не лише тобі говорять, але і ти щось говориш іншим, якось реагуєш і на чужі рецепти, а не лише відповідаєш на репліки до своїх. Кукорамівці спочатку коментували рецепти цих гарних кулінарів(а рецепти і справді дуже шикарні). Але постійно говорити лише в одну сторону — кукорамівцям перестало таке подобатись. З часом кукорамівці перестали коментувати, бо вони теж хотіли уваги і до своїх рецептів,(на які витратили чимало свого вільного часу, готуючи і оформляючи їх), а у відповідь — мовчок. Так що тут результат абсолютно зрозумілий і закономірний: ти не реагуєш ні на кого — ніхто не хоче реагувати на тебе.Хоча оцінки до цих рецептів кукорамівці ставлять, бо рецепти чудові.
avatar

Medunya

+
0
Леся, насколько я заметила, подобное имеет место быть и сегодня. Кто ставит ТОЛЬКО лайк, кто-то ТОЛЬКО коммент. Наверное оно так и должно быть… всем не угодишь, да и не угождать кому-то сюда люди приходят, а поделится и пообщаться. Ну не хочет или не считает нужным кто-то что-то писать… ну что ж теперь поделаешь… Есть и другие, кто оценят, заметят и напишут пару добрых слов
avatar

Aitara

+
0
Це правда.Хто хоче спілкуватись — той і спілкується. Хто не хоче — у того і нема коментарів
avatar

Medunya

+
0
Мне вот лично все равно ответят на мой коммент или нет. Я считаю нужным выразить восхищение фото или рецептом. Мне лично всегда отвечали на комменты))

Но может у некоторых просто нет времен отвечать. Я не знаю, а приходит уведомление, когда тебе коммент пишут или нет?
avatar

Intriga

+
0
Ясно) я просто недавно на сайте, поэтому всей истории не знала. Как говорится, что застала)))
avatar

Intriga

+
0
Только из уважения к автору не буду давать ссылку на рецепт…
avatar

Intriga

+
+1
Я на сайте зарегистрирована давно, сначала просто сидела смотела рецепты, потом начала комментировать. Чтоб выложить что-то свое не доходят руки. Но тоже хочу высказаться. На счет культуры общения. Я все понимаю, что плохие комментарии удаляют. Но к сожалению, многие напишут хороший комментарий под блюдом больше из-за отношения к автору рецепта. Например, на днях выложен рецепт одного блюда, как по мне то оформление рецепта ужасное, очень не эстетичная подача. Мне б такое стыдно было выкладывать… а комментарии залюбуешься. Вот и думаешь, наверное, у тебя завышенные требования к рецепту, раз остальным нравится ЭТО. Может рецепт и неплохой, но то как сфоткан результат((((
avatar

Intriga

+
0
. Чтоб выложить что-то свое не доходят руки.
Погоджуюсь. Стільки кожного дня нагальних і щоденних справ, які потрібно робити. Гарне оформлення рецептів, а особливо покрокове фотографування забирає досить багато вільного часу, який можна було б присвятити собі чи сім*ї, А часу цього завжди так бракує. Тому і не дуже вже багато у нас бажаючих, які хочуть витрачати свій вільний час, виставляючи рецепти для всезагалу.
avatar

Medunya

+
0
Полностью верно. Сначала приготовь, потом сфотографируй. У меня это целый ритуал, иногда на фото и антураж уходит около часа плюс обработка. В итоге много фото не обработанные, не отсортированные… когда ж я за все возьмусь??
avatar

Intriga

+
0
иногда на фото и антураж уходит около часа
У мене часто більше години лише на те, щоб фінальне фото вийшло нормально — щоб хтось хотів відкрити рецепт, прочитати і спробувати приготувати.В рецепти з неякісними фото користувачі часто навіть не заходять і не читають їх- ось така от історія…
avatar

Medunya

+
0
конечно, приятней смотреть на красивые фото)
avatar

Intriga