Creme au chocolat

Creme au chocolat
Інгредієнти
500 мл
100 г.
4 шт.
100 г.
35 г.
1 ч.ложка
м'ята (гілочки)
1-2 шт.
Розраховано на 4 порції
молоко
500 мл
шоколад чорний
100 г.
жовтки яєчні
4 шт.
цукор
100 г.
крохмаль
35 г.
какао
1 ч.ложка
м'ята (гілочки)
1-2 шт.

Коли надворі така нестерпна спека, їсти не хочеться взагалі, а якщо їсти, то щось холодне. Морозиво було б ідеальним варіантом, але все рано чи пізно набридає. І тоді на порятунок приходять холодні десерти, прекрасним рецептом одного з них я з радістю ділюся. Геть не нав’язливо-солодкий, легкий і свіжий шоколадний крем.
Creme au chocolat
Взагалі, оригінальний рецепт тут, але я його дещо змінила — додала м’яту, зменшила кількість цукру і не поклала масло. Тому все робиться отак:

Приготування:
У каструльці гріємо молоко, м’яту, шоколад і какао. Поки ця суміш доходить до кипіння, розмішуємо у мисці жовтки з цукром і даємо крохмаль, розмішуємо ретельно, щоби не було грудочок. Коли молоко закипає, зменшуємо вогонь до мінімуму, прибираємо звідти м’яту, тонкою цівкою ллємо жовтки і безперервно енергійно мішаємо вінчиком. Це краще робити удвох, бо суміш миттєво загусає, і розмішувати буде дедалі важче. Як виллєте всі жовтки, а суміш стане однорідною і густою, можна розливати по формах. Лишити вистигнути, а потім сховати в холодильник. Перед подачею прикрасити м’ятою, полуницями, горішками — чим забажаєте. Дуже ніжний, смачний і простий десерт. Цієї кількості вистачило на 4 повні і ще половину формочок діаметром 9 см, заввишки 5 см.

Повернутись на початок рецепту "Creme au chocolat"

Коментарі (4)
RSS згорнути / розгорнути
 
 
+
0
Надзвичайно ніжно.
avatar

Masha

+
0
супер десерт!
avatar

SpirtOlya

+
0
така гарненька фотка, просто зачаровує…
avatar

Lyuba

+
0
супер!
avatar

OLYA-V