Котлета по-милански

Котлета по-милански
Ингредиенты
1 кг
6 шт.
1 ч.ложка
0.3 ч.ложки
15 ст.ложек
100 г.
100 г.
5 ст.ложек
Расчитанно на 10 порций
филе куриное
1 кг
яйца куриные
6 шт.
соль
1 ч.ложка
перец черный молотый
0.3 ч.ложки
сухари панировочные
15 ст.ложек
масло сливочное
100 г.
сыр пармезан
100 г.
мука пшеничная
5 ст.ложек

Вот такой фирменный рецепт — интерпретацию «Котлета по-милански» нам предложил попробовать приготовить шеф-повар ресторана итальянской кухни на одном из мастер-классов. Котлета эта отличается от привычной «Котлеты по-милански» тем, что готовится в духовке, а не жарится на сковороде в масле, поэтому значительно полезнее. Кроме того котлету готовят в двойной панировке, а сверху сбрызгиваем сливочным маслом, что придает ей особую сочность. В течение 8 мастер-классов мы приготовили 24 блюда. Скажу честно, были некоторые блюда, которые завоевали своим вкусом абсолютно всех участников мастер-классов без исключения. Вот эта котлета была одним из тех блюд.

ПРИГОТОВЛЕНИЕ
С килограмма куриного филе у вас должно получиться 10 больших котлет. Филе разделить на порции. Отбить между двумя слоями пищевой пленки очень тонко. Приправить с обеих сторон солью и перцем. Отделить белки от желтков. Белки взбить со щепоткой соли в мягкую пену. Желтки взбить отдельно.
Каждое филе обвалять в муке и стряхнуть его хорошо от остатков муки. Далее опустить в желтки и покрыть ими тонким слоем со всех сторон. После желтков обвалять филе в сухарях. Следующие будут белки (тонкий слой). После белков снова сухари.
Выложить подготовленные котлеты на противень с кулинарной бумагой. Сверху нанести тонкий слой растопленного сливочного масла и посыпать натертым пармезаном (у меня без пармезана).
Готовить в духовке при 220 ℃ (с конвекцией) 7-8 минут (я в своей духовке держала 10 минут). Подавать с салатом-микс.
Котлета по-милански
Приятного аппетита!

Вернуться к началу рецепта "Котлета по-милански"

Комментарии (20)
RSS свернуть / развернуть
 
 
+
0
Ця страва дуже схожа на віденський шніцель, але значно корисніша, бо не обсмажується, а запікається у духовці. Треба випробувати такий варіант, бо ми дуже любимо смажений шніцель, але може і такий засмакує
avatar

Natalchyk

+
0
За однією з версій віденський шніцель пішов колись давно саме від відбивної по-міланськи. А правда це, чи ні — навряд чи уже перевіриш Нам спеціально наголошували, що це здорова інтерпретація страви, бо значно корисніше виходить, коли запікати у духовці, а тепер тенденція усюди іде орієнтуватися на більш здорову їжу
avatar

Medunya

+
0
Смакота!!Як цікавенько запечена така річ!!! З паніровкою лише смажила, а тут запечений варіантик, цікаво буде, Лесю, спробувати приготувати.
avatar

Ester

+
0
Нам усім теж було цікаво, що може путнього вийти із запеченої за 7 хвилин у духовці відбивної. А вийшла така смакотища
avatar

Medunya

+
0
Від справжньої котлети (костолетти алла міланезе) дуже і дуже відрізняється. Але як варіант дуже смачно!
avatar

NONNAPINA

+
0
Так, шеф-кухар наголошував, що це здорова інтерпретація відомої страви, бо зараз у ресторанах пішла тенденція подавати здорову та корисну їжу. Він два рази подовгу стажувався в ресторанах Італії. Чомусь казав, що в Неаполі готують справжню італійську їжу, давню, народну і глибинну, а десь там ще(забула) де він ще працював — то уже усе надто осучаснено всюди. Чи може усе навпаки. Я уже усе, можливо, поплутала.
avatar

Medunya

+
+1
Так, це правда, в Неаполі строго дотримуються традицій на кухні. У нас є знайомі італійці з Неаполя, то вони так і кажуть, а ще є просто неймовірно спостерігати як вони готують, навіть коли їдуть в Україну, то везуть свої традиційні продукти, мені здається, вони би без них не прожити
avatar

Natalchyk

+
0
Яка смакота. Буду готувати.
avatar

oksanochka86

+
0
Так, готувати це можна сміло
avatar

Medunya

+
0
Смачні і головне корисні котлети
avatar

Mandarynka

+
0
Дякую
avatar

Medunya

+
0
дуже гарна страва, я спочатку подумала що то печиво
avatar

tori

+
0
Ух ти Я звичайно могла на головному фото викласти ножик та виделку лише для приколу, а на блюді щоб лежало печиво. Але я не настільки жартівниця
avatar

Medunya

+
0
я з першого погляду виделку і ніж не відразу помітила
avatar

tori

+
0
Смакота!
avatar

Evgenia

+
0
Дякую
avatar

Medunya

+
0
цікавий рецепт)
avatar

gutka

+
0
Дякую
avatar

Medunya

+
0
цікаво і смачно. Треба готувати негайно!!!
avatar

svitlanasl

+
0
Так, раджу готувати — це смачно і виходить величенька порція, що дуже радує
avatar

Medunya