Силиконовые формы: тест-драйв

Силиконовые формы: тест-драйв
  • Скорость приготовления: не указано
  • Сложность приготовления: не указано
  • Способ приготовления: не указано

Силиконовые формы: тест-драйв

Если вы тоже думаете про силиконовые формы, возможно, вам будет интересно узнать о моем опыте по использованию заказанных на ибее форм.

1. Запахи. Как они воняли силиконом! Я чуть не лишилась чувств прямо на почте. Однако напрасно боялась, после мытья неприятный запах исчез почти полностью. Имела подозрение, что остатки этого амбре перейдут на выпечку, но к счастью, оно тоже не оправдалось. Хотя оказалось, что силикон прекрасно впитывает в себя запах того, что в нем готовилось, и теперь формы приятно пахнут кексами. Если в них и дальше готовить выпечку, думаю, проблем с ароматами не возникнет, но Боже упаси вас печь в них что-то с ярким запахом — типа луковых пирогов, очень пряных паштетов и т.д., тогда формы станут одноразовыми. Избавиться крепкого запаха будет невозможно.

2. Удобство. Да, их действительно не надо смазывать маслом, да, кексы прекрасно пропекаются. Вынимать из форм их следует после 5-минутного остывания, потому что есть искушение сделать это сразу: сами формы практически не нагреваются, однако горячие кексы могут порваться.

3. Мытье. Лучший способ: минут на 5 замочить в воде, а потом быстренько протереть щеточкой. Так остатки теста размокнут и легко вымоются из всех углублений формы, если же нет, ее всегда можно просто вывернуть и почистить. Но в любом случае не оставляйте формы замоченными надолго, а в мыльном растворе и подавно — вы потом не избавитесь от аромата средства для мытья (см. п. 1.)

4. Подставка. Перед тем как накладывать / наливать тесто, формы лучше поставить на то, на чем они отправятся в печь, потому что формы гибкие, и тесто может пролиться, если переставлять их уже полными. И лучше что бы это было решеткой, потому что в формах, которые стояли на противне, донышко кекса чуть не сгорело, очевидно потому, что противень больше разогрелся.

Если вас интересуют еще какие особенности из жизни силиконовых форм, радостно отвечу

PS. кекс на фотографии не в форме, а в бумажной «юбочке»

Вернуться к началу рецепта "Силиконовые формы: тест-драйв"

Комментарии (33)
RSS свернуть / развернуть
 
 
+
+2
Я с недавнего времени очень часто пользуюсь силиконовыми формами. Вот небольшая их часть.


Полностью согласна с написанным в пунктах 2-4. А вот по поводу 1 пункта — у меня ничего такого нет. Не было ни первоначального запаха, ни вбирания запахов формами после приготовления (сейчас даже специально пошла все пормы перенюхала ). Причем я не покупала дорогие Тескомовские формы.
Единственное, что меня огорчает, так это то, что форы после многочисленных использований как-то некрасиво потемнели местами. Химсоставами не пробовала отмывать (не думаю, что их можно использовать на силиконе). Может кто-нибудь посоветует, как решить эту проблему.
avatar

ilona

+
0
У мене потемніли лише денця у синіх форм, не знаю, чим це пояснити. Мої теж недорогі зовсім.
avatar

Lana

+
0
Дякую, Лана за цікаву інформацію. У мене поки що тільки одна форма на кексики " трояндочки ".
А можна спитати не дорогі, то скільки?
avatar

Masha

+
0
12 «кексовиць» стандартного розміру і лист для «мадлен» на 15 штчок — 148 грн здається, з доставкою
avatar

Lana

+
0
Дійсно не дорого, а можна посилання на той сайт
avatar

Masha

+
0
там не те, щоб сайт-крамниця, там інтернет-аукціон-майданчик. ebay.com
avatar

Lana

+
0
Дякую Лана, але ні словечка не розібрала
avatar

Masha

+
0
Lana, а чому ви вирішили купити ці форми власне на ebay? Щойно просканувала ebay на предмет оцих силіконових форм і бачу, що вигідні пропозиції як правило не шлють worldwide, або ж доставка в Україну буде в тричі дорожча за самі форми. А ще як врахувати терміни доставки, то охота відпадає замовляти власне там… ці форми у нас хіба не на ті ж гроші в кінцевому результаті вийдуть?
А взагалі дякую за цю інформацію, реально задумалась над покупкою власне силіконових кексниць. На днях пообіцяла собі, що на наступний мій похід до гіпермаркету я подарую собі таку форму, правда металеву. Тепер я передумала і буду купувати не металеву а силіконову.
avatar

juliasha

+
0
Ну, прості розрахунки. 12 кексових форм і лист для мадлен з доставкою коштували мені 148 грн. Тут такі кексові коштують 6 штук близько 60-80 грн залежно від виробника, а листові (мадлен, до речі, тут немає, не бачила, лише металеві професійні форми по 128 грн) — щонайменше 50. Вигода очевидна. Термін доставки з Китаю залежить від продавця і становить 7-45 днів, а я нікуди не кваплюся, тим паче, що цього разу форми пришли днів за 9
avatar

Lana

+
0
А я не люблю интернет-магазины. Мне хочется сначала «пощупать» товар Силиконовые формы у меня есть — очень ими довольна. А вот цены Вы пишете какие-то очень высокие. Я покупаю их в магазинах, так они там максимум 50 грн стоят, а на рынке еще дешевле.
avatar

olga_a_p

+
0
Ну, кому як пощастило я кажу про те, що сама бачила. радо б купила форми поближче, якби знайшла дешевші
avatar

Lana

+
+2
Доречі ціни у нас дуже різняться, ось найшла інтернет-магазин з дуже дорогими цінами — www.whitecat.in.ua/index.php?cPath=38 (
і інший веб-шоп з нормальними, я би навіть сказала дешевими, цінами — sapone.com.ua/ua/magazin/4594.html Тільки от на якій основі така різниця в ціні?
На ebay найвигіднішою виявилась пропозиція 24 формочки для кексів за 2,49 у.о. + 9,99 у.о. доставка.
avatar

juliasha

+
+1
Кошмар! На первом сайте (Белый Кот) цены просто астрономические!!! Там есть силиконовый коврик для выпечки за 242 грн., так вот я купила месяц назад точно такой же в магазине за 60, а потом на рынке его же видела за 45 рн.
avatar

olga_a_p

+
+2
Ось найшла додаткову інформацію по використанню силіконових форм, може не завадить:

Застосування

1. Перед використанням силіконові форму потрібно вимити НЕ абразивною серветкою і м'яким миючим засобом. Потім висушити і витерти

2. Важливо пам'ятати що використовуючи силікон перший раз, ви повинні змастити його жиром рослинного походження.

3. Силіконову форму не можна класти безпосередньо на вогонь, її варто покласти або на круг в мікрохвильовці, або на деко в духовці, але перед цим заповніть ємність силікону тістом.

4. Температури випікання дотримуйтеся як і при звичайній випічці

5. Випічка при звичайній температурі швидше буде готова в силіконової формі ніж в металевій.

6. Коли все вже готове, залиште страву в силіконовій формі охолонути. Після цього просто перевертаючи силіконові форму випічка сама акуратно випаде на стіл.

7. Після використання бажано вимити форму. Ефективно використовувати серветку з мікроволокна.

Забороняється
не використовуйте жорстку щітку або агресивні засоби для миття.
НЕ ріжте випічку ножем прямо в силіконовій формі.

Що можна?

• При бажанні можна безпосередньо з морозильної камери переносити продукти в силіконової формі в мікрохвильову піч або духовку для розморожування і розігрівання.

• Силіконову форму можна використовувати для заморожування продуктів у морозильній камері холодильника.

• Використовувати для приготування желе, мусів, холодцю, холодцю і т.д.
УВАГА! У процесі використання може зникнути яскравість кольору, але це не впливає на якість випічки.
avatar

juliasha

+
0
корисна інфа. плюсую
avatar

stfalcon

+
0
У нас на ринку продають силіконові форми починаючи від 20 гр. І я от задумуюсь над їх якістю і чи не принесуть вони шкоду?
avatar

Masha

+
0
Я каждый раз, когда готовлю в силиконовых формах, задумываюсь об их безопасности, хочу хотя бы со временем обновить их на более дорогие. А недавно купила набор из трех обычных разъемных форм в магазине, так вот после приготовления первого же торта одна из них покрылась жуткими пятнами — выбросила все три! Я уже и не знаю какие формы безопаснее покупать…
avatar

ilona

+
0
На жаль, у нас немає гарантії що дорогі форми у нас справді якісні. Це хіба що з Європи привезти
avatar

Lana

+
+1
Я вирішила замовити форми тут від італійської фірми Granchio — granchio.in.ua/catalog/c/49-kollekciya-silicoflex/
Силікон 100% харчовий, безпечний для здоров’я і ціни прийнятні. Всі їхні товари проходять сертифікацію якості.
Ще знайшла дешеві форми на аукціоні тут — www.aukro.ua/show_user_auctions.php?uid=13178355 (до речі про продавця добре відзиваються), але не впевнена в якості, тому буду брати фірмове…
avatar

juliasha

+
0
juliasha, ти придбала від італійської фірми Granchio, як вони тобі?
avatar

tasya

+
0
Цілком задоволена! Взяла форму для кексу таку:

і для мафін таку:

Мені сподобалось, що силікон не «прозорий», а тугий, якісний, тобто не такий тонкий як це замітно в дешевих силіконових формах. Після неодноразових випічок форми свого першопочаткового вигляду не втратили. Змащувала по інструкції лише один раз, а потім вже не змащувала і нічого не пригорало/приставало, так що я задоволена. Дуже зручно мити, бо можна вивернути навіть навиворіт, як завгодно.
Доречі придумала як з користю і не за призначенням можна ще використати ці форми. Буває складно відкрити банку з кришкою на закрутку. То я беру форму для кексів і з її допомогою з легкістю відкриваю будь-яку банку, що закручена «на совість», бо зафіксувати банку в руках стає дуже легко, рушник в таких випадках прокручується…
І ще одне, помила одного разу в посудомийці — не раджу. По-перше, все одно треба перемивати, бо рельєфна поверхня важко доступна для струї води, а по-друге форма набирає запаху таблеток, що використовується для миття в посудомийках. Зробила висновок що форми добре впитують не лише запах, а й хімію, якою ми миємо, тому стараюсь мити їх просто під гарячою проточною водою.
avatar

juliasha

+
0
Я теж мию лише теплою проточною водою, десь колись читала, що їх мити без хімії.
avatar

Masha

+
0
Я брала собi ось таку форму на http://www.aromasoap.com.ua/plastikovye-formochki.html:
2015год 90г  Источник Aromasoap.com.ua: http://www.aromasoap.com.ua/plastikovye-formochki/2015god-90g.html - Читать подробнее

Зробила собі та чоловікові на новий рік різнокольорове желе у вигляді 2015
avatar

Miranta

+
0
у меня силиконовых форм — КУЧА!!! — разных форм, цветов и размеров! помимо форм есть еще прихватки, подставки, крышки. Единственное, что я могу сказать, у меня формы не пахнут, вообще. Он не пахли ни при покупке, ни после приготовления в них различных блюд, в том числе таких ароматных как рыба, креветки, чесночный хлеб. А у вас какой фирмы формочки?
avatar

Osia

+
0
Ноунейм китайський
avatar

Lana

+
0
Яким маслом змащувати і на що ставити формочки в духовці?
avatar

NastyaGoncharik

+
0
Особисто я силіконові форми нічим і ніколи не змазувала.
Форми ставлю на решітку, протвень а потім наповнюю тістом
avatar

Babusja

+
0
Але ж треба перший раз змащувати маслом, а яким вершковим? А що робити коли немає граток???
І ще… можливо знаєте якись легкий рецепт кексиків?
avatar

NastyaGoncharik

+
0
Настя я ніколи не змащувала форми. Нову форму мила у гарячій воді давала просохнути.
У силфконових формах часто печу творожну запіканку
Ще подобається рецепт , печу часто. У формах печу будь який рецепт крім медового, бо може форма потемніти.
avatar

Babusja

+
0
а що робити коли немає граток? нащо стовити формочки в духовці?
avatar

NastyaGoncharik

+
0
Настя а протвень є?
avatar

Babusja

+
0
Є) Дуже дякую за відповіді)))
avatar

NastyaGoncharik

+
0
Быстро, дешево, вкусно и что главное настоящий праздник для ваших детишек и гостей. Вот вам рецепт как приготовить очень классический манник на кефире.Можете добавить яблоки, курагу или изюм, хотя он и так будет вкусным. Такая выпечка не только вызовет массу эмоций у маленьких сладкоежек, но и не оставит равнодушными их родителей. Приятного аппетита друзья.
avatar

GoraMborgali